Budi korak ispred!

8-10. mart 2024. godine

Besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina

SSA and others

About

Šta je Soft Skills Academy Sarajevo?

Besplatna trodnevna radionica ličnih i profesionalnih vještina za studente svih fakulteta u Sarajevu, koja podstiče studente na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti.

Ko može učestvovati na Soft Skills Academy Sarajevo?

Priliku za učešće na ovoj radionici ima 40 ambicioznih studenata koji su se istakli svojom motivacijom za učešće, ali i u radu u nevladinim organizacijama.

Zašto se prijaviti?

Po završetku radionice svi učesnici dobijaju certifikat i CV suplement. Studenti imaju priliku steći nove vještine, ali i poboljšati već postojeće, odnosno aktivno raditi na svom samopouzdanju i samosvijesti.

Dodatne informacije vezane za ovaj događaj

Rok za prijave
Prijave traju do 23. februara 2024. godine
Organizacija
SSA iza sebe ima jedanaest uspješnih edicija, mnoštvo zadovoljnih participanata i veliki broj zadovoljnih saradnika
Gdje?
CosmoHub, Petrakijina 24
Treninzi
Treninge drže certificirani EESTEC soft skills treneri iz svih dijelova Evrope
Kada?
Od 8. do 10. marta 2024. godine
Cijena
Apsolutno besplatno, dovoljno je da se naoružate osmijehom i dobrim raspoloženjem

O EESTEC-u

Osnovano 1986. godine u Eindhovenu (Nizozemska), Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - EESTEC (eng. Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) je neprofitna, nevladina, nepolitička organizacija čija je misija i vizija ujediniti studente elektrotehnike širom Evrope, radi postizanja vrhunca u njihovom akademskom i socijalnom životu.

Cilj EESTEC-a

Jedan od najvažnijih ciljeva Udruženja je, kroz organizaciju velikog broja visokokvalitetnih projekata, omogućiti studentima da razvijaju svoje društvene i profesionalne sposobnosti, ali i da upoznaju studente i ugledne poslovne ljude iz svih dijelova Evrope.

LC Sarajevo

Jedan od najvažnijih ciljeva Udruženja je, kroz organizaciju velikog broja visokokvalitetnih projekata, omogućiti studentima da razvijaju svoje društvene i profesionalne sposobnosti, ali i da upoznaju studente i ugledne poslovne ljude iz svih dijelova Evrope.

Putovanja i razmjena iskustava

Razmjena ideja i iskustava iz oblasti elektrotehnike i kompjuterskih nauka te unapređenje tehničkog znanja studenata elektrotehnike omogućeno je kroz stručne radionice, razmjene, stručne prakse i slične aktivnosti u organizaciji različitih lokalnih komiteta. Studenti imaju priliku da posjete bilo koji od gradova u kojima EESTEC ima lokalni komitet te se upoznaju sa kulturom i običajima države u kojoj borave. U toku boravka u drugim gradovima stvaraju prijateljstva, koja su često za čitav život.

Partneri
Premium gold partneri radionice
Special silver partneri radionice
Mediji
Generalni Medijski pokrovitelj
Medijski pokrovitelji
Dosadašnja postignuća
Iza nas je jedanaest uspješno održanih radionica za studente svih fakulteta u Sarajevu.
O našem uspjehu govore sljedeće brojke:
450+
Učesnici
35+
Partneri
18 000+
Online reach
120+
Organizatori

Novosti

Galerija Slika

Meet The Team

Meet the key people for this year

 0

Merjem Bećirović

Glavna organizatorica

merjem.becirovic@softskillsacademy.ba

+387 61 826 323 2

Emina Efendić

Koordinatorica tima za odnose s javnošću

emina.efendic@softskillsacademy.ba

+387 60 313 0228 4

Filip Marić

Koordinator tima za informacione tehnologije

filip.maric@softskillsacademy.ba

+387 63 607 105 3

Vildana Tabaković

Koordinatorica tima za odnose sa kompanijama

vildana.tabakovic@softskillsacademy.ba

+387 62 082 028 1

Amina Hromić

Koordinatorica tima za ljudske resurse i logistiku

amina.hromic@softskillsacademy.ba

+387 62 788 873 5

Hana Mahmutović

Koordinatorica tima za dizajn i publikacije

hana.mahmutovic@softskillsacademy.ba

+387 62 095 267What People Say About Us?


O iskustvima dosadašnjih participanata možete pročitati u nastavku.

Card image cap
Azra Herić

Želite da budete uspješni u bilo kojem poslu, da budete dobro organizovani, da znate maksimalno da iskoristite svoje vrijeme, da budete timski igrač i pri tome dobro motivisani? Prijavite se! Upoznat ćete sami sebe, steći mnogo novih poznanstava, naučiti mnogo korisnih stvari i puno se zabaviti u odličnoj atmosferi koja vlada od početka do kraja.

Card image cap
Faris Heganović

SSA je idealna prilika za sve koji žele da rade na sebi, uče neke nove stvari i stvaraju nova poznanstva i prijateljstva. Na današnjem tržištu rada morate imati nešto što će vas izdvajati u odnosu na konkurenciju, a "soft skills" su vještine koje će sigurno praviti tu razliku. Iskoristite priliku koja vam se nudi i prijavite se na SSA.

Card image cap
Hanna Helać

SSA je odlična prilika svakom studentu da stekne vještine koje će ga, kada za to dođe vrijeme, izdvojiti na tržištu rada. Ovim radionicama upoznajete sebe i naučite stvari koje vam olakšaju život. Treba izaći iz comfort zone i svakim novim danom napredovati, naučiti nešto novo i napraviti barem mali korak na putu ličnog razvoja, a SSA je odlična prilika da budete korak ispred ostalih + druženje je odlično i mislim da se niko neće pokajati ako se prijavi.

Card image cap
Irena Žarić

SSA je sjajna prilika za sve mlade ljude koji ne žele da se uklope u konvencionalni sistem. Mlade koji su ambiciozni, jedinstveni, uporni i spremni da iskoče iz zone komfora. Svako će sa SSA uzeti onoliko koliko sebi dopusti, a pošto je prilika zaista odlična, prepustite se u avanturu neformalnog učenja, koje bih vrednovala jednako kao formalno. Soft skills su nešto što nas ne uče na fakultetu, ali su jako poželjne na tržištu rada. Savladajte ih i budite korak ispred!

Card image cap
Elma Opačin

U svakome od nas kriju se vještine koje traže vrijeme i mjesto da se probude. Soft Skills Academy 2020 mi je pomogao da probudim te vještine, da ih nadogradim i učinim boljima, te da nastavim koračati sigurnijim koracima. To je ujedno i razlog zašto bih preporučila drugim studentima SSA - osjetit ćete buđenje!

Card image cap
Selma Smlatić

Nemojte propustiti ovu priliku samo zbog straha od nepoznatog. Kad vam se pruži neka prilika, onda se ona zgrabi jer možda je već sutra neće biti. Ovaj projekat je dokaz da najljepše stvari ne kupuješ novcem. Budite motivisani, tragajte za novim znanjima i poznanstvima. Dajem vam riječ da se nećete pokajati. Na kraju krajeva, ako vi nećete raditi na sebi, ko će?

Card image cap
Lamija Kuka

Neophodno je konstantno raditi na sebi da bi jednog dana imali priliku da plasiramo na pravi način ono naučeno na fakultetu, a da pri tome nemamo bespotrebne poteškoće.

Card image cap
Mediha Nukić

Soft Skills Academy mi je definitivno otvorila nove vidike i poznanstva. Teme koje smo slušali su veoma kvalitetne i upoznavanje sa takvim stvarima čini život lakšim.

Card image cap
Husein Džananović

Smatram da je uloga neformalnog obrazovanja u razvoju pojedinca izuzetno velika, ali nažalost i veoma marginalizirana u današnjem društvu. Formalno obrazovanje koje svi pojedinačno prolazimo ne pokriva dovoljno sve oblasti u ličnom razvoju pojedinca. Najveći dojam na mene je ostavila atmosfera koja je vladala na radionicama. Ekipa koja organizuje ovaj event zna šta radi i garantovano je da ćete ovu radionicu završiti sa lijepim uspomenama i novim poznanstvima.

Card image cap
Emina Učambarlić

Možete biti najbolji u onome što radite, ali živimo u vremenu kada održavanje na površini u velikoj mjeri zavisi od vaših “soft” vještina. SSA će vam pomoći na vašem putu usavršavanja kako biste mogli odgovoriti na zahtjeve današnjeg društva ako želite biti dio istog.

Let's talk about
everything!

U slučaju bilo kakvih nejasnoća ili ukoliko Vam je potrebno više informacija vezanih za bilo šta u vezi EESTEC-a, načina organizacije Soft Skills Academy Sarajevo ili same radionice, molimo Vas da ne oklijevate da nas kontaktirate.