5.3.

Nelt BH - Ultimate partner projekta

Nelt je jedna od vodećih kompanija u BiH na polju logistike i distribucije robe široke potrošnje. Dio je Nelt Grupe, organizacionog sistema koji povezuje 3900 zaposlenih u 15 kompanija, na 11 tržišta Evrope i Afrike. Pored sjedišta u Istočnom Sarajevu, postoje regionalni distributivni centri u Banja Luci i Bijeljini, kao i Cross-dock u Mostaru i Bihaću. Kompanija zapošljava 400 ljudi.

Nelt se stabilno razvija i ostvaruje rast prihoda, brine o klijentima i zaposlenima, aktivno doprinosi i podržava razvoj zajednice i očuvanju životne sredine. Neltovu postojeću infrastrukturu u Bosni i Hercegovini čini 3.400 m2 kancelarijskog i 12.000 m2 skladišnog prostora u ambijentalnom, hlađenom i smrznutom režimu. Mjesečno se na teritoriji cijele BiH obavi više od 20.000 isporuka na preko 8.000 mjesta.

U distributivnom poslu, Nelt sarađuje sa kompanijama Arla, Bambi, Mondelez, Neoplanta, BIC, Japan Tobacco International, Jacobs Douwe Egberts,  Karelia, Kent, ZLD, Philips, Bosnaplod, TDR, Fabrika dječije hrane, MladegsPak.

U domenu logistike, klijenti su Lactalis BH Gradačac, Atom Distribution (Atom Partner Beograd), Fratello, Bonita, JTI, Carlsberg BH, Menprom doo, Boomark, Buba company, Silk trade.

Copyright (C) EESTEC LC Sarajevo 2024